ZAŠČITA LAS POLETI

ZAŠČITA LAS POLETI

ZAŠČITA LAS POLETI

Lasje so poleti izjemno ranljivi in lomljivi, zato jih moramo vsakodnevno ustrezno negovati, da ohranimo njihovo zdravje in sijaj.Veter, sonce, klor, slana voda in klimatske naprave lase izsušijo, jim vzamejo sijaj in voljnost. Prav tako kot koža so tudi lasje izpostavljeni vplivom UV-žarkov in zato potrebujejo posebno nego. Nežna luskasta povrhnjica postane hrapava, lasje izsušeni in krhki. Lasne konice imajo zaradi tega pogosto slamnat videz, barva las pa sčasoma zbledi.

Vlago izsušenim lasem lahko povrnete s t.i. globinsko nego - z balzami in regeneratorji, ki vsebujejo jojobino in kokosovo olje ter druge snovi, ki krepijo in vlažijo lase. Izredno regenerativno deluje tudi arganovo olje, poznano kot čudež za obnovitev las in kože. Na razcepljene konice lahko nanesemo tudi malinovo olje, saj ima naraven zaščitni faktor, ki bo vaše lase zaščitil pred UV žarki. Za še več zaščite pa lahko olju dodate korenčkovo eterično olje ki deluje antioksidatrivno.

Preden se poženete v vodo, svoje lase zmočite z vodo iz vodovoda. Mokri lasje namreč vpijejo občutno manj slane ali klorirane vode, ki jih lahko poškoduje.

Po kopanju jih ne pozabite nemudoma sprati in tako z njih odstraniti umazanije in snovi, ki lasem škodujejo.

Pri negi las je pomembno, da izbirate blage šampone, ki temeljijo na naravnih rastlinskih izvlečkih in so prilagojeni naravnemu delovanju las in lasišča.

Odlično zaščito las pred soncem predstavljajo tudi najrazličnejša pokrivala, ki so poleg tega tudi zelo modna.

V vročih poletnih dneh lase sušite na zraku in ne s pomočjo sušilnikov za lase. Prav tako se izogibajte uporabi vročih oblikovalcev las.