MOČ ŠIPKA

MOČ ŠIPKA

MOČ ŠIPKA

Vrtnice so bile od nekdaj simbol ljubezni in lepote. Pa ste vedeli, da imajo tudi zdravju koristne učinke?

Šipki so okrogli „plodovi“ rastline, ki so običajno rdeče-oranžni, včasih rumeni in so napolnjeni z ellaginsko kislino, likopenom in fenoli. Delujejo v popolni sinergiji z vitaminom C in so pogosto kombinirani v zeliščnih dodatkih, za boljšo absorbcijo.

Odličen vir hranil
Šipek je odličen vir hranil in vitaminov, kot so:
• vitamin A
• vitamin B5
• vitamin E
Prav tako imajo ogromno karotena, od koder izvira njegova bogata barva. Šipek ima močne antioksidativne lastnosti in preprečuje škodo, ki jo naredijo prosti radikali. Prav tako je bogat s katehini in kvercetinom in s tem blaži vnetja.

Izboljša zdravje kože
Sinergistična kombinacija med šipki vrtnic in vitaminom C ima neverjeten učinek na stanje kože:
spodbuja proizvodnjo kolagena
pozitivno vpliva na gube in fine linije
izboljša teksturo kože
preprečuje hiperpigmentacijo  
bogat z esencialnimi maščobnimi kislinami, ki pomagajo koži, da se hitreje regenerira, še posebej, brazgotinam ali drugim nepravilnosti na koži.

Pozitiven vpliv na revmatoidni artritis
Ena glavnih zdravstvenih koristi šipka je njegova sposobnost zmanjšanja tveganja za revmatoidni artritis. Nedavne študije so pokazale, da so zeliščni dodatki, ki vsebujejo šipek, zmanjšajo oksidativni stres in vnetja ter izboljšajo zdravje sklepov, zmanjšajo bolečino in okorelost.
Šipek je edinstven v svojih učinkovinah poleg tega pa nima stranskih učinkov. Naš Vitamin C, Haya je pridobljen prav iz šipka.