BIO KURKUMA DOL 20 TABLET, SYFORM - Dr. Natura

BIO KURKUMA DOL 20 TABLET, SYFORM

BIO KURKUMA DOL 20 TABLET, SYFORM

BIO KURKUMA DOL 20 TABLET, SYFORM

- Pomaga ohranjati zdravje jeter
- Podpira delovanje živčevja
- Visok odmerek kurkume 1000 mg na tableto
- Zelo dragocen izvor kurkume - Meriva®
- Brez glutena in laktoze

58 kosov na zalogi

20,90 €

Dodaj v košarico

Več podatkov

Kurkuma je korenina, ki vsebuje rumen pigment, kurkumin, kateri ima ogromno blagodejnih lastnosti za naše zdravje. Znano je, da je zelo nestabilna pri pH črevesja in tudi v vodi in da se njena biološka razpoložljivost pri oralnem uživanju hitro izgubi. Da bi kurkumin kar se da izkoristili, so razvili fitosomski kurkuma Meriva®: patentirani kompleks z 20-odstotnim kurkuminom, pridobljen z visoko očiščenimi sojinimi fosfolipidi (fosfatidilholin). Ti v celičnih membranah delujejo kot prenašalci kurkumina. V tej obliki se biološka uporabnost kurkumina poveča približno 10-krat. 

 

PRI KATERIH TEŽAVAH POMAGA KURKUMIN? 

- podpira funkcijo živčnega sistema 

- pomaga ohranjati učinkovit imunski sistem 

  • - preprečuje kopičenje maščob in pospeši odstranjevanje maščob iz jeter.

  
Kakšna je razlika med kurkumo in kurkuminom? 

Kurkuma je začimba s širokim spektrom uporabe, največkrat za izpopolnjevanje okusa jedi ter kot barvilo. Vsebuje le 0,5%-3% kurkumina. Če želimo izkoristiti tudi številne druge koristne učinke kurkume, je zato bistveno, da zaužijemo kurkumin - torej izvleček kurkume, ki se v izdelku BIOCURCUMA Dol nahaja v kompleksu Meriva® in za absorbcijo ne potrebuje dodanega črnega popra - peperina. 

 

Kakšna je razlika med standardnim kurkuminom in BIO CURCUMA Dol? 

Za standardni kurkumin je značilna nizka biološka razpoložljivost, ki ovira njegove koristne učinke. Največkrat se kurkumin v telesu slabo absorbira, večina se izloči, hitro se pretvori v neaktivne oblike, slabo prehaja v ciljna tkiva. Njegova koncentracija v krvi ob splošnih odmerkih, ali napitkih je preprosto prenizka, da bi lahko imel kakšne bistvene učinke. 

V Izdelku BIO CURCUMA DOL je uporabljen kompleks kjer se nahaja 20kurkuminoidov, ki so zaščiteni, da dosežejo končne celice in jih telo dobro uporabi, medtem pa 1000 mg formulacija v tableti zagotavlja učinke pri uživanju ene tablete na dan. 

 

KAKO UŽIVATI KURKUMIN?  

Da bi kurkumin učinkoval pri omenjenih težavah, bi morali zaužiti veliko količino kurkume na dan. Dolgotrajno uživanje tega zelišča na žličko povzroči tudi prebavne težave, zato je najboljše uživati kurkumin kot prehransko dopolnilo – v obliki tablete BIOCURCUME Dol, saj vsebujejo več kot 600mg kurkumina, ki je najmanjša vrednost, za terapevtsko učinkovanje. 

 

BIO KURKUMA DOL Je prehransko dopolnilo na osnovi kurkume (Curcuma Longa Meriva®* fitosoma), z visoko biološko vrednostjo.  

 

SESTAVINE: Suhi izvleček iz korenike kurkume Meriva®*  (Curcuma longa L.) titriran na 20 % kurkuminoidov, sojini fosfolipidi), sredstvo za povečanje prostornine: celuloza; sredstvi proti sprijemanju: silicijev dioksid, rastlinski magnezijev stearat in smukec. 

* znamka registrirana pri: Indena S.p.A., Milano.  

BREZ GLUTENA IN LAKTOZE 

POVPREČNE VREDNOSTI                               X  1 tableto 

Suhi izvleček kurkume Meriva®                             1000 mg 

vsebnost kurkuminoidov                                         200 mg 

vsebnost sojinih fosfolipidov                                  400 mg 

 

PRIPOROČEN NAČIN UPORABE: Svetuje se, da zaužijete 1 tableto na dan, po glavnem obroku.  

OPOZORILA: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Uživanje izdelka ni priporočljivo v nosečnosti in med dojenjem. Shranjujte v suhem in svežem prostoru, stran od svetlobe in toplote. 

NETO KOLIČINA IN TEŽA: 20 tablet (25 g).  

PROIZVAJALEC: Za New Syform s.r.l.- via Maggiore, 109 Oderzo  Italija. 

30 ostali izdelki v isti kategoriji:

Stranke ki so kupile ta izdelek so kupile tudi:

Komentarji

Zaenkrat še ni komentarjev strank.

Napišite vašo recenzijo

BIO KURKUMA DOL 20 TABLET, SYFORM

BIO KURKUMA DOL 20 TABLET, SYFORM

- Pomaga ohranjati zdravje jeter
- Podpira delovanje živčevja
- Visok odmerek kurkume 1000 mg na tableto
- Zelo dragocen izvor kurkume - Meriva®
- Brez glutena in laktoze

Napišite vašo recenzijo